Därför vill Norwegian och Electrolux att Optimizely bygger One produktsvit

In Martech / CXM, Nyheter, Optimizely/Episerver, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Optimizely, som numera omsätter fina runda siffran 4 miljarder i återkommande intäkter (ARR) årligen bjöd på 30-årskalas och Opticon-konferens på Waterfront i Stockholm för att berätta för 1200 gäster om vad som är nytt. Det blev en hel del ”Onederland” fokus på egna produktsviten ”One” (avtäckt samma tillfälle i fjol) som främst i år ska ha börjat säljas in till flera kunder. Bland annat till starka, nordiska varumärket Norweigian vars Chief IT & Business Service Officer Knut Olav Irgens Høeg som från en öppnande keynote tillsammans med Optimizelys entusiastiske VD Alex Atzberger berättar att flygbolaget:

”Verkligen uppskattar en partner som förnyar sig och löpande adderar nya tjänster till produktsviten.”

0%
ökad omsättning är inte fy skam
AD:  

Få ovärderliga råd och kunskap inom området. Öppna upp ett MKSE.com expert online videosamtal på några minuter. Skaffa ett MKSE 🔭 Premium konto idag. En del av MKSE Patreon medlemskapet. Experutvärdering, personligt stöd plattformsval, intel/databastillgång och rådgivning längs med vägen.

Det gäller att utmana och inte stagnera som SaaS-produktleverantör inom CX och martech idag. Alla kan inte köpa allt inom en svit, men det innebär inte heller att en enterprise-kund inte gillar en leverantör som är dynamisk, har mycket på gång och jobbar med R&D och förvärv.

Optimizely visade annars upp nya sätt att mäta personalisering, uppdaterade Commerce med composable-egenskaper, det nya SaaS CMS:eet samt en ny CMS- och CMP-integration som ska fungera extra bra med bl a Salesforce (som fanns med på plats).

Sedan vintern 2023 ska runt 7-8 nya kunder per månad gått live på uppdaterade Optimizely CMS, vilket ska vara en ökning med mer än 20 %. Optimizely berättar även om en omsättningstillväxt på 21 % jämfört med året innan.

Storkunden Electrolux berättade även i ett annat keynote att de nu är klara med sina omfattande omnikanal e-handelsprojekt (de har bl a sett över och integrerat med egna SAP Commerce och Salesforce installationerna). Under 2024/2025 ska istället vitvarujätten i Stockholm re-designa sin e-handel från grunden och ut i alla kanaler. De ser just nu över främst egna e-handeln. Även Electrolux ska även jobba mer med CRO och ska inleda vissa nya AI-projekt för att se hur genAI fungerar för bolaget under kommande året.

Inom Optimizely jobbar Norweigian med bl a Eidra Conversionista sedan ett tag tillbaka. Electrolux kontot är en kund till Niteco near/offshore, historiskt jobbar även Cognizant och Bombay Works som partners inom Optimizely Commerce / Episerver Commerce.

Beställarstöd inom martech, e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss