Hertz.com försenad två år, webbleverantör stäms på 304 Mkr

In Adobe AEM, E-handel, Java, Martech / CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Biluthyraren Hertz med Hertz.com och svenska Hertz.se hade hoppats kunna ersätta sin äldre, javabaserade webb och bokningstjänst daterad 2012 vid det här laget. Men efter tre vändors förseningar, som sträcker sig ända tillbaka till 2017, väljer istället Hertz att stämma ansvariga leverantören Accenture Digital. De anser inte att Accenture lyckats leverera den re-design, webbplats och mobilapp biluthyraren betalt för.

Leverantören ska misslyckats med att ta fram kod som gav prestandaförutsättningar, lösningen kallas osäker och leverantören ska ha ignorerat olika styleguides. Dessutom ska utvecklarna misslyckats att ta fram en mobil variant. Trots att det var en lösning framtagen i nutid ska Accentures webb främst fokuserat på desktop, menar Hertz.

Accenture sparkades från uppdraget så sent som för 11 månader sedan efter en tids osämja. Hertz ska efter det lagt runt 95 Mkr av egna pengar med en ny leverantör på att slutföra arbetet. Accenture förnekar och skriver de ser fram emot att ses i domstol. Det ärendet ska tas upp i New York om några veckor.

Hertz.com använder bland annat Adobe Analytics samt GTM. Accenture har över 459 000 anställda och är verksamt i cirka 120 länder.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss