McKinsey förvånar, betalar för bli av med anställda på alla nivåer. Flera oroande tecken

In E-handel, Martech / CXM, Nyheter, Offshore development, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Många internationella ekonomier har klarat sig betydligt bättre i konjunkturen än den svenska, därför är det oroande för de länderna när de stora, prestigefyllda IT- och managementfirmorna beter sig ”annorlunda”. Konsultgrupperna hos större beställande kunder är oftast de som först tar en smäll, då de är enklare att göra sig av med än egna anställda. Och de med dyrast timarvoden sticker så klart ut extra när kostnader ses över i ett Excelark och tenderar därför först av allt elimineras.

McKinsey förvånar strax efter påsk då de rätt snart efter omfattande nedskärningar om 1400 anställda (motsvarande tre procent av alla anställda) erbjuder anställda betalt för att frivilligt lämna. Det ska handla om tre kvartals lön mot att anställda som kanske ser en framtid på andra ställen självmant säger upp sig. De erbjuds därefter olika typer av jobbcoaching. Kontoren i England och USA ska fått erbjudandet på alla typer av nivåer utöver partners.

Andra verksamheter som erbjudit samma sak under hösten och vintern är Amazon samt SAP, det också i samma länder.

McKinseys första nedskärningsvändor ska rört främst



Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon