Scandic väljer Salesforce för CRM, Marketing Automation och kundresemappning

In Nyheter, Adobe AEM, CDP, DMP, Martech / CXM, Optimizely/Episerver, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Redan för sex år sedan ska Scandic börjat titta efter vilket Marketing Automation stöd som passade hotelljätten bäst. Dessförinnan ska Scandic främst jobbat med ett enklare e-postutskicksstöd från svenska Apsis utöver sin egen bokningswebb och beroendet av Hotels.com och Booking.com. MA- och CXM-frågan ska blivit en utdragen historia då mappning av kundresor, vilja inom personalisering, nya kampanjer, omorganisationer (drivande IT-chefen/CIO:n Martin Thell gick till SOS Alarm för något år sedan) och annat kom emellan. Dessutom har frågan blivit en nordisk angelägenhet. Besluten rör fler länder än bara Sverige.

I väntan på beslut valde Scandic i slutet av 2014 att ligga kvar på Episerver framför en utvärderad Adobe AEM som var nära att införas i hela koncernen. Scandic valde de senaste åren även att jobba med Marketing Transformation team och stöd som fick använder vad de kunde i beställarens organisation. De satt inhouse och kom från främst Curamando Digital Marketing.

Men Scandic har nu fattat sitt beslut och gjort en del strategiska val. Hotellkedjan har även organiserat upp sig i olika divisioner som jobbar med Customer Lifecycle Management, Customer Analytics och Campaign Management. Detta sköts främst på den fortfarande relativt nya plattformen Salesforce Marketing Cloud (även om de sålde in första licensen redan för fyra år sedan).

Satsningen är stor och hotellen ska kopplas upp med positioneringsteknik, sensorer inom egna IoT, internet of things, filosofier och mycket mer. Hela lösningen driftas i Microsoft Azure molnet. Ett av fallen där Scandic väntas använda sin Salesforce Marketing Cloud svit fullt ut och utan för stor påverkan av gammal IT-legacy eller annat väntas bli vinterns satsning på Scandic GO, ett nytt urbant koncept att driva hotell för kedjan.

Scandic är den största hotelloperatören i Norden med ett nätverk av fler än 280 hotell med totalt 55 000 rum i sex olika länder och en årlig försäljning om 14,6 miljarder SEK under 2017. De har tidigare jobbat främst med TietoEvry och Oracle som IT-leverantörer.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss