Sveriges främsta Drupal-fäste överger plattformen för WordPress

In Drupal, Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Under en period om 2-3 år var hela Region Värmland, Karlstads Universitet, den omfattande turistsatsningen Destination Karlstad och affärsdrivande Compare Karlstad enorma förespråkare av Drupal. De både installerade, designade, utbildade inom och näst intill missionerade om plattformen i regionen.

Främst för lokal offentlig sektor, men man försökte även få med privata aktörer.

Det egna Drupal-nätverket skulle stärka regionala webbutvecklingssamarbeten och leda till kostnadseffektivt utbyte av programkomponenter.

Men sedan två år tillbaka har vindarna vänt. Extrernt är Regionvarmland.se numera en WordPress-användare. Och i dagarna släpps även regionens nya intranät på samma plattform. Det nya, offentlig sektor-anpassade temat GovIntranet och rekommenderade tillägg kommer installeras. Det 67 sidor stora intranätet ska främst vara nöjda med hur väl en egen ”mikroblogg” funktionalitet fungerar.

Region Värmland fick redan 2013 beröm då de tidigt var ovanligt transparenta med sin intranätsinstallation och lockade andra intresserade inom främst offentlig sektor. Då skötte NetRelations installationen.

Så fort kan det gå att lämna en plattform för en annan. Även för en hel region.

Kommentarer

  1. Region Värmlands första WP-installation var intranätet som släpptes 2013. I maj 2015 gjorde vi om extern-sajten (även den på WP). Värt att notera är möjligen att varmland.se, visitvarmland.se (med ett stort antal lokala varianter) och pedagogvarmland.se ligger på Drupal. Karlstads universitet kör också vidare på Drupal (och jag tror att deras intranät också ligger på Drupal). Hagfors.se ligger också kvar på Drupal (trots att jag hörde ryktas att de skulle gå över på Sitevision redan i våras). Så, Drupal är långtifrån dött i Värmland. Även om just vi valt WP istället vid tre tillfällen.

Leave a Comment